Google Play’deki Uygulama Sayısı 1 Milyonu Aştı

Google Play Store 1 milyon uygulama barajını geride bıraktı. Apple Store’u geride bırakan Android Market hızla yükselişine devam ediyor.


Google’ın dün gerçekleştirdiği etkinlikte Android ve Crome OS şefi Sundar Pichai’nin paylaştığı bilgiye göre Google Play Store 1 milyon uygulama barajını geride bıraktı. Yeni nesil Nexus 7, Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi, Chromecast ve Google Play Games’in tanıtıldığı etkinlikte Google Play Store hakkında da detaylı bilgi paylaşımı yapıldı. Sundar Pichai, Google Play’den şu ana kadar 50 milyon uygulama indirildiğini açıkladı. Mayıs ayında düzenlenen Google I/O 2013 etkinliğinde bu rakam 48 milyondu. Uygulama indirme sayısında Apple Store’a yaklaşan Google Play, toplam uygulama sayısında Apple Store’u geride bıraktı. Geçtiğimiz ay düzenlenen WWDC etkinliğinde Apple CEO’su Tim Cook, Apple Store’daki uygulama sayısının 900 bin olduğunu ifade etmişti.
Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında 2.5 kat daha fazla gelir sağlayan Google Play Store gün geçtikçe geliştiricilerine daha fazla gelir sağlayan bir platform olarak yerini sağlamlaştırıyor.
Pichai, ayrıca tablet satışlarının birkaç ay içerisinde PC satışlarını geride bırakacağını tahmin ettiklerini, 2013 yılının sonunda 225 milyon android tabletin piyasada yer almasını beklediğini açıkladı. 2012 yılı sonunda 40 milyon tablet aktive edildiğini belirtelim.

Kaynak : Android Canavarı

0 yorum:

Yorum Gönder